Den finske radiostasjonen Yle tok en sommerprat med Sonata Arcticas frontmann Tony Kakko. Her er et lite sammendrag.

Som de aller fleste har Tony gode sommerminner fra barndommen. Uten datamaskiner, mobiltelefoner, eller andre tekniske duppeditter, hadde man tid til hverandre.

Men i en alder av åtte år skulle ting endre seg: det første keyboardet ble kjøpt.

Jeg ble forelsket i det med en gang. Det var fra det øyeblikket at den musikalske utviklingen startet. Og når jeg begynte på skolen, merket jeg at sangtekstene jeg skrev ikke var så verst, og jeg fikk mulighet til å spille noen av sangene. Jeg forstod vel da at jeg, på en eller annen måte, var musikalsk.

Men det var da han, som 10-åring, så Queen på TV for første gang, at den virkelige musikalske oppvåkningen fant sted. Og det var ikke før han var 18 år, og begynte på musikkskolen for å studere keyboard, at det som var en hobby skulle bli til noe mer.

Like etter begynte Kakko i sitt første band; et lokalt danseband som spilte konserter rundt om i Finland. Det var på den tiden at han prøvde seg som vokalist for første gang (kun som backup, vel og merke).

Deretter startet han og noen venner bandet Tricky Beans, som i 1999 skiftet navn til Sonata Arctica. Kakko ble vokalist, samtidig som han i starten også spilte keyboard.

Vi spilte inn en demo i et lokalt studio. Vi trodde ikke vi var så veldig flinke, men produsenten ville at vi skulle sende demoen til Spinefarm Records. En uke senere fikk vi beskjed om at de ville gi en oss en kontrakt på tre album.

Jeg glemmer aldri konas reaksjon. Hun sa bare, «Å, nei.»

For etter det har mye av tiden gått med til bandet: studio, turneer og konserter. Også sommerferiene blir preget av Kakkos karrierevalg, med festivaler og konserter. Men det er ikke bare negativt:

Vi har mulighet til å reise verden rundt og samtidig gjøre det vi elsker. Det varmer hjertet.

Med Sonata Arcticas stigende popularitet, merket også Kakko oppmerksomheten på kroppen.

For å være ærlig så kan jeg ikke fordra kjendistilværelsen. Det har aldri vært mitt mål, og til tider har det plaget meg så mye at jeg hadde bare har hatt lyst til å forsvinne. Men jeg har lært meg å leve med det, og akseptert at publisitet er det som gjør at jeg faktisk kan gjøre det jeg gjør.

I sommer har Tony Kakko planer om å endelig male ferdig sommerhuset, i tillegg til det tradisjonelle sommerløpet med en venn. Vi får håpe han har tid til å skrive nye sanger, også.  

Foto/Photo: Yle.fi

 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.