Konseptalbumet Carolus Rex fra 2012 er til dags dato Sabatons mest populære album. Nå har det altså solgt til fire ganger platinum i hjemlandet. For å markere dette vil bandet gi ut en spesialutgave av albumet.

Sabaton’s album «Carolux Rex» (2012) has reached quadruple platinum status in Sweden. To celebrate, the band will release a special edition of «Carolux Rex» on November 30th.

Konseptalbumet tar for seg det svenske imperiets vekst og fall, og spesielt livet til Charles XII (Carolus Rex), som hersket i 21 år.

Tilfeldighetene skal ha det til at beviset for albumsalget kommer nøyaktig 300 år etter kongens død i 1718.

Bassist Pär Sundström har denne kommentaren: «I løpet av de siste årene har vi reist verden rundt for å spille konserter, samtidig som vi har utvidet Sabatons rike til å gjelde flere land og møtt fantastiske fans på veien. Men, det er ingen steder som hjemme. Og vi blir ydmyke når vi ser hvor mange i vårt hjemland Sverige som fortsatt støtter oss etter alle disse årene. Takk til alle som har spilt en rolle i å gjøre Carolus Rex til et av Sveriges mest suksessfulle rockealbum gjennom tidene.»

For å feire suksessen, og for å minnes den svenske kongen som inspirerte albumet, vil Sabaton gi ut en spesiell 300-års jubileumsutgave av Carolus Rex den 30. november 2018, som er datoen Carolus Rex ble drept i Norge.

Albumet kan forhåndsbestilles her.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.