Primal Fear er i disse dager aktuell med sitt tolvte album, Apocalypse. Decibel Magazine tok derfor en prat med mannen bak mikrofonen.

Med 21 år som band og 12 album i kofferten er Primal Fear som veteraner å regne. Men Ralp Scheepers er ikke mett av den grunn. Jeg mener at bandet er på toppen av sin karriere, og vi har mange flere ideer. Det føles som vi fortsatt har tre eller fire album i oss. Kreativiteten er der fortsatt. Primal Fear består i dag av Matt Sinner (gitar), Tom Naumann (gitar), Ralf Scheepers (vokal), Magnus Karlsson (gitar), Alex Beyrodt (gitar) og Francesco Jovino (trommer), hvor de tre førstnevnte startet bandet. Det at tre av tre originalmedlemmer fortsatt er med i bandet, sier noe mener Scheepers: Det er som et brorskap. Jeg er fornøyd med de 20 årene bandet har eksistert, men jeg er enda mer fornøyd med dagens status. Vi har aldri vært i bedre form på scenen! 

Apocalypse er navnet på bandets nyeste album, en tittel som ikke er tilfeldig. Vel, det er ikke tiden for å skrive 11 kjærlighetssanger. Det er bare å se på nyhetene. Det tøffe språket hos politikerne, trusler, terror, ignoransen mot vitenskapelig fakta osv. Alt dette er med på å skape en verden som ikke akkurat gjør oss mer fornøyd, og som i hvert fall ikke gagner neste generasjon. Men selv om albumtittelen har en dommedagsfølelse over seg, gjenspeilte ikke det låtskrivingprosessen: Det var en fredfull og kreativ prosess. Vi startet med 25 ideer, riffs og melodier. Deretter reduserte vi låtlisten til 20, før vi jobbet enda mer med detaljene, og endte til slutt opp med 14 sanger. For Primal Fear er gitarriffet og refrenget det viktigste. Deretter kommer arbeidet med å få til et kult bridge, gitarsoloer, harmoniskiftninger, ulike grooves og tempo. Det er som et puslespill, og det er alltid en utfordring å sette brikkene på rett plass.

Hvordan dette puslespillet ble til slutt kan du høre selv på Apocalypse, som gis ut 10. august på Frontiers Records.

 

 

 

 

 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.