Tyskerne i Primal Fear, som er aktuell med sitt tolvte studioalbum Apocalypse, har signert en kontrakt for flere album med selskapet Nuclear Blast. Det betyr at de igjen er å finne hos selskapet som ga ut debutalbumet, Primal Fear, i 1998.

Primal Fear signs a multi album contract with Nuclear Blast, the record label that released their debut album back in 1998. To celebrate the signing the band will release a 7″ vinyl single – limited to 1.000 copies – on September 28th featuring a new, as yet unpublished track titled «Crucify Me» plus a live version of  the classic «Nuclear Fire».

Nok en gang blir Primal Fear å finne i stallen til Nuclear Blast, 20 år etter at selskapet ga ut det selvtitulerte debutalbumet i 1998. Forholdet tok slutt etter at albumet Seven Seals ble utgitt i 2005, men seks album senere er gjenforeningen et faktum.

Matt Sinner, grunnlegger av Primal Fear, kommenterer følgende: «Vi kommer hjem til plateselskap nr. 1 innen metal, og vi ser fram til å jobbe med Markus Staiger og hans team. Alle de positive tilbakemeldingene til vårt siste album har vært en stor motivator for oss til å begynne arbeidet med neste Primal Fear-album, i samarbeid med Nuclear Blast.»

Markus Staiger, eier av Nuclear blast kommer med følgende kommentar: «Vi hadde en perfekt start den gangen; metalfansen var sulten på tradisjonell heavy metal. Sammen ga vi ut seks fantastiske album og hadde en virkelig spennende tid. Selv etter Seven Seals har kontakten og vennskapet blitt bevart. Til slutt så var det de siste albumene som overbeviste meg, så vi begynte å diskutere ny kontrakt, og jeg er glad vi klarte å komme til enighet raskt og uten komplikasjoner. Jeg mener at Primal Fear er et av de mest kraftfulle og innovative metalbandene i Europa, og jeg elsker deres unike, massive og tunge lydbilde. I tillegg er det imponerende hvordan Primal Fear, i løpet av de siste 20 årene, aldri har mistet noe av kvaliteten og aldri har sluttet å være et fantastisk liveband.

For å feire kontrakten vil det bli gitt ut en 7″ vinyl i begrenset opplag, med en tidligere uutgitt låt, «Crucify Me», og en live-versjon av låten «Nuclear Fire». Utgivelsesdato er 28. september.

Vokalist Ralph Scheepers har også noe han skulle ha sagt: «Det er på tide å slippe løs beistet nok en gang! Og denne gangen med et selskap som er motivert til det fulleste. Nå er det tilbake til røttene med Nuclear Blast og «Crucify Me».

I disse dager gjøres siste forberedelser til turnéstart, hvor bandet skal besøke 12 land i Europa – men ikke Norge. Første konsert på Apocalypse Over Europe-turneen er i Mannheim 28. september.

Crucify Me kan forhåndsbestilles på Nuclear Blast sine sider.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.