Det har lenge vært stille fra Timo Tolkki, men nå ser det ut til at ting begynner å skje. På sin egen Facebook-side bekrefter han at et nytt album kommer i løpet av våren.

Timo Tolkki confirms on his Facebook page that a new album will be released this spring.

Timo Tolkki er vel mest kjent som gitarist i finske Stratovarius. Der var han med helt fra starten av i 1985 til han sluttet i 2008. Etter den tid har han startet opp flere band, blant annet Revolution Renaissance og Symfonia, men begge er i dag oppløst.

Der hvor han derimot har gjort mest suksess er med bandet/soloprosjektet Timo Tolkki’s Avalon, og det er under det navnet det er mest sannsynlig at neste album kommer.

Timo Tolkki’s Avalon har så langt gitt ut to fullengdere; det første i 2013 (The Land Of New Hope), mens det hittil siste kom i 2014 (Angels Of The Apocalypse).

Med seg i prosjektet har han de tidligere Stratovarius-medlemmene Tuomo Lassila (trommer) og Antti Ikonen (keyboard). I tillegg er de to utgivelsene under navnet Timo Tolkki’s Avalon fullspekket med storheter, som blant annet Michael Kiske, Jens Johansson, Tony Kakko, Alex Holzwarth, Fabio Lione og David DeFeis.

Timo Tolkki har også gitt ut tre studioalbum som soloartist: Classical Variations And Themes (1994), Hymn To Life (2002), og Saana – Warrior Of Light, Part 1.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.