5. oktober kommer LEAHs tredje studioalbum, The Quest. De som tenker å ty til digitale strømmetjenester for å høre albumet blir derimot skuffet: LEAH har ingen planer om å slippe albumet digitalt med det aller første.

LEAH’s next album, The Quest, due for release October 5th, will not be available on any streaming sites on release date.

Kanadiske LEAH, ofte beskrevet som metalens svar på Enya, kommer med sitt tredje studioalbum 5. oktober. Behandlet i studio av Jacob Hansen (Volbeat, Amaranthe, Evergrey) og med gjester som Troy Donockley (Nightwish), Timo Somers (Delain), Chen Balbus (Orphaned Land), Barend Courbois (Blind Guardian) og Sander Zoer (ex. Delain), er dette et album mange har ventet på.

LEAH har i løpet av sin karriere oppnådd stor popularitet med sin keltisk-symfoniske metal, til tross for aldri å vært på turné.

Nå går hun nok en gang mot strømmen, ved å holde sitt nyeste albumet unna alle strømmetjenester og digitale forhandlere.

Selv forklarer hun valget med at den digitale musikkbransjen har kommet et lang vei, men at det fortsatt er et stykke igjen; det er rett og slett vanskelig å leve av strømming og digitale salg slik det er strukturert nå.

Men albumet vil være tilgjengelig i både fysisk og digitalt format, bare kun via hennes egen hjemmeside. Hvor lenge det vil være slik vet hun ikke, og sånn sett kan man tenke seg at albumet slippes digitalt etter hvert.

Hun sier samtidig at hun vet det er forskjellige meninger om akkurat dette; at valget hun har tatt er utradisjonelt, og at ikke alle vil være fornøyde, men at hun selv må følge magefølelsen.

For henne er det viktig at fansen er klar over at den beste måten å støtte uavhengige artister på, er å handle direkte fra artisten.

Så, da vet dere det, hvis dere leter etter LEAHs The Quest 5. oktober.

Ønsker dere derimot å kjøpe albumet, ta en titt her.

Første singel fra albumet, «Edge Of Your Sword», kan lastes ned her eller streames på en eller annen strømmetjeneste.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.