I snart seks år har Jernverket vært et talerør for metal og hardrock på norsk radio. Band som Judas Priest, Ghost og Nekromantheon har delt sine beste historier og personlige favorittlåter med lytterne. Men det har ikke vært mulig å høre intervjuene på nytt. Før nå.

Jernverket gikk på lufta for første gang i 2012 og ble umiddelbart en suksess i hardrockens undergrunn. Programleder Helle Stenkløv ga glemte perler og fremtidige klassikere sin plass på eteren, først på Radio Rox, senere på Radio Rock.

«Det har vært utrolig gøy å lage radio for et så musikkinteressert publikum. Dessverre har de færreste mulighet til å benke seg foran radioapparatet til faste tidspunkter. Folk har blitt vant til å lytte når de selv har tid og lyst. For å imøtekomme nye lyttevaner går Jernverket derfor over til podkastformatet», forteller Stenkløv.

Jernverket podkast lanseres fredag 28. september. Det feires med sceneprat, konsert og platesnurring på Kniven og Revolver i Oslo samme kveld.

Alle de gamle intervjuene og spillelistene blir lagt ut etter hvert, men Stenkløv lover også å gjøre nye: «Jeg har ikke snakket med Iron Maiden ennå, og jeg lurer fortsatt på hvem som skal danne morgendagens mest lovende band, så det er bare å fortsette.»

Hvis Jernverket ønsker tips til nye, lovende band – er det bare å ta kontakt med PowerMetal.no!

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.