Det er nå over 11 år siden forrige Insania-album. Siden den gang har det vært relativt stille fra det svenske bandet, og til tross for et par lovende oppdateringer på Facebook de siste årene, har et nytt album latt vente på seg. Men nå ser det ut til at noe er på gang.

Insania hints about releasing a double album.

Insania er, til tross for kun fire album i sekken, en av veteranene å regne i power metal-sjangeren. Bandet ble dannet så langt tilbake som i 1992 (som Insania Stockholm), men flere utskiftninger og andre hendelser har gjort sitt til at utgivelseshyppigheten har vært noe ustabil.

Men nå kan bandet på sin Facebook-siden melde at tiden er inne.

Under et møte mellom Mikko Korsbäck (trommer) og Niklas Dahlin (gitar) ble fremtiden til bandet diskutert. Møtet resulterte ikke i noen håndfaste planer, utenom ønsket om å utgi et dobbeltalbum. Sangene er skrevet, men det er likevel snakk om opptil to år før albumet kan lanseres.

Selv er de fullstendig klar over at det ikke er første gang bandet kommer med slike lovnader, og de beklager til fansen som har måtte vente så lenge.

Bandet består i dag av Dimitri Keiski (vokal), Peter Östros (gitar), Niklas Dahlin (gitar), Mikko Korsbäck (trommer) og Tomas Stolt (bass), hvor kun Mikko og Tomas er igjen fra originalbesetningen.

Facebook-innlegget avsluttes med:

But now, it’s time for revenge!
Are you still out there?

Og med tanke på responsen på innlegget så kan de nok ta det med ro: fansen venter alltid!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.