Norske Gaia Epicus er, til tross for stort mannefall, igjen aktuell med nytt album. Nå er det kun Thomas Chr. Hansen igjen, og da kan man skjønne hvorfor det er hele seks år siden forrige album. Men Hansen har ingen planer om å gravlegge bandet.

Gratulerer med det kommende albumet, Alpha & Omega! Hvordan er situasjonen der, er det ferdig innspilt?

Thomas: Hei, og takk for det! Albumet er ferdig innspilt og vi har startet miksingen. Det er ikke satt en slippdato enda, men det blir i løpet av høsten.

Dette blir bandets sjette album, og det forrige ble utgitt i 2012. Hvorfor har det tatt så lang tid?

Thomas: Låtene til dette albumet ble faktisk skrevet for 5-6 år siden, men det er ikke alltid ting går slik man planlegger, og derfor har det tatt så lang tid. En annen årsak er jo at det kun er meg som er medlem av bandet og det har ført til veldig lite aktivitet i ganske mange år nå. Vi slapp forøvrig en julesingel i fjor, med en morsom musikkvideo også.

Kan du fortelle litt om din tid i bandet?

Thomas: Jeg har vært med helt siden begynnelsen i 2001 da det var jeg og to kompiser som fant ut at vi skulle lage band. Det ble fort klart at hvis noe skulle skje, så måtte jeg ta styringen med å lage låter og all organisering. På et tidspunkt kom det litt misnøye om hvorfor jeg skulle bestemme alt. Men da jeg åpnet for at andre skulle kunne bidra også, så skjedde det ingenting da heller. Så etter dette har det vært jeg som har drevet bandet, med hjelp av flinke folk til å spille musikken da, haha!

Jeg startet egentlig opp som trommis først, men tilfeldighetene skulle ha det til at jeg endte opp som gitarist og vokalist. Min tid i bandet kan vel oppsummeres slik: mye jobbing, tid og penger investert, og lite tilbake. Men har det vært verdt det? Ja!

Du har vært eneste medlem ganske lenge nå. Hvorfor det, og hvordan har det fungert?

Thomas: Ja, det stemmer at jeg har eneste medlem i ganske mange år nå og da har jeg brukt ex-medlemmer eller sessionmusikere til konserter og innspillinger. Og grunnen er ganske enkel: de fleste jeg har spilt med har ikke hatt noe ønske om å satse på musikken, det har kun vært en hobby.
Det har vært mange utskiftninger av besetning gjennom årene og det kan være ganske slitsomt, og i tillegg må man ofte si nei til muligheter fordi man ikke har folk som kan stille opp når det skjer noe.

Og tilbake til det kommende albumet: hva kan vi vente oss?

Thomas: Det nye albumet bærer nok mye mer preg av trash-metal enn tidligere, and it will kick ass! Jeg tror nok at dette albumet også føles mye mer ekte, og mer som et band har spilt det – enn det gjorde på de to forrige skivene.

Hvordan har prosessen vært med tanke på låtskriving og innspilling? Har du gjort det meste selv?

Thomas: Låtene ble som sagt skrevet og laget demo på for 5-6 år siden. Innspillingen nå har foregått slik at jeg har spilt inn litt nå og da når jeg har hatt tid til det. Hele prosessen har vel tatt et år. Jeg spiller jo gitar og synger som vanlig, men har denne gangen spilt bass i tillegg. Ellers har jeg med gjestemusikere på soloer, trommer, piano og litt koring.

Hva er planene fremover? Blir det konserter?

Thomas: Planen er å få et nytt band på plass. Deretter blir det nok konserter igjen, og forhåpentligvis en releasekonsert når albumet er klart til å slippes.

Gaia Epicus har jo opparbeidet seg et navn internasjonalt; merker du noe til det?

Thomas: Vi er nok mer kjent utenfor Norge enn i Norge, til tross for at vi for det meste har spilt her. Jeg vil ikke si at det er et stort trøkk fra utlandet, men jeg får jo jevnlig mailer og spørsmål.

Gaia Epicus startet jo opp midt i gullalderen for power metal. Hvordan ser du på denne sjangeren i dag? Er det vanskeligere å være innovativ og «spennende» nå, enn det var for 20 år siden?

Thomas: Sjangeren «power metal» hadde, og har jo fortsatt, enormt mange utgivelser årlig. Selv kaller jeg Gaia Epicus sin musikk for melodisk metal, med elementer av power, speed, trash og prog.
Når det gjelder å lage låter tenker jeg aldri på at det må være innovativt, jeg lager det som føles naturlig der og da, og prøver å unngå å lage samme låt på nytt. Jeg liker forøvrig av og til å overraske med noe uventet, som for eksempel litt jazz, reggae eller ompa-ompa-musikk.

Hvordan ser du på fremtiden til bandet? 

Thomas: Jeg har planer om å prøve og skrive nye låter igjen om ikke så lenge, siden det tross alt er mange år siden sist jeg skrev låter til Gaia Epicus.

Til slutt: har du noe å føye til?

Thomas: Jeg håper at folk sjekker ut det nye albumet! Jeg har også planer om å slippe 3-4 singler fra skiva, så det er bare å følge med!

Følg Gaia Epicus på Facebook.

 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.