Warrior Path – Warrior Path
Plateselskap: Symmetric Records
Utgivelsesdato: 1. mars 2019

8,5/10


Classic epic power metal – just the way we like it! Galloping guitars, lyrics about war, and Yannis Papadopoulos on vocals; what more do you need?

Historien om Warrior Path og mannen bak det hele, greske Andreas Sinanoglou, er nesten som tatt ut av en Hollywood-film. Det hadde kanskje ikke blitt en bra film, men plottet er absolutt tilstede. Heldigvis er det ikke film det skal handle om nå, men debutalbumet til Warrior Path.

Warrior Path er som nevnt hjertebarnet til greske Andreas Sinanoglou. Et ubeskrevet blad for de aller fleste av oss, men med seg på albumet har han musikere de fleste av oss vil nikke anerkjennende til: Bob Katsionis fra Firewind og tidligere i Serious Black er både produsent og musiker (bass og keyboard), mens på vokal finner vi Yannis Papadopoulos fra Beast In Black. I tillegg har vi Dave Rundle på trommer.

Warrior Path består av ti låter som Sinanoglou har hatt med seg siden han var 18 år. Av ulike årsaker har det aldri blitt spilt inn, blant annet fordi ingen har klart å gjenskape albumet slik Sinanoglou har forestilt det seg i sitt eget hodet.

Men, det var før han møtte Bob Katsionis.

Nå er debutalbumet Warrior Path ferdig innspilt, med Yannis Papadopoulos på vokal – som var Sinanoglou førstevalg. Og jeg må si det er et imponerende stykke arbeid Sinanoglou har lagt i dette.

Musikalsk er det en blanding mellom Manowar, Iron Maiden og god, gammel power metal, med galopperende gitarrytmer, et storslått lydbilde med et krigers tekstkonsept, toppet med en Papadopoulos som virkelig får spilt på hele registeret.

Det er tydelig at Sinanoglou har én fot i 80-tallet og den andre i 90-tallet, hvor 80-tallets heavy metal får en moderne innsprøytning av den mer moderne power metalen vi kjenner fra 90-tallet. Dette er rett og slett episk power metal av den gode, gamle sorten. Og det anbefales på det varmeste.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.