Vision Divine – When All The Heroes Are Dead
Plateselskap: Scarlet Records
Utgivelsesdato: 25. oktober 2019

9/10

For me the debut will always be the best, but this one is pretty close! It’s good to have you back – don’t let us wait another 7 years, please!

Etter 7 år tørket endelig Olaf Thörsen støv av bandprosjektet Vision Divine. Og med ny trommeslager (Mike Terrana) og ny vokalist (Ivan Giannini) ligger alt til rette for at vi igjen skal få servert herlig italiensk power/prog metal.

Det selvtitulerte debutalbumet fra 1999 med Fabio Lione på vokal er for meg et av de bedre albumene i sjangeren og jeg har fulgt bandet tett siden. Gleden var derfor stor da Thörsen annonserte comebacket i fjor høst, og da Giannini ble avslørt som ny vokalist sank ikke akkurat forventningene. Men, han har store sko å fylle: bandets to tidligere vokalister heter nemlig (som nevnt) Fabio Lione og Michele Luppi (Whitesnake, Secret Sphere). Klarer Giannini å sette sitt særpreg på Thörsens umiskjennelige musikk?

When All The Heroes Are Dead er Vision Divines 8. studioalbum; en rekke av album som har utviklet seg fra tradisjonell italiensk power metal (med de to første albumene) til mer progorientert power metal på de senere albumene. Med When All The Heroes Are Dead plasserer Vision Divine seg et sted midt i mellom; et absolutt pluss i min bok. For mye prog og tekniske krumspring og jeg detter av, men her får jeg heldigvis min dose nynnbare melodier.

Det er tydelig at pausen har gjort Thörsen, og bandet, godt. Albumet henger godt sammen og låtene har alle sin rettmessige plass; ingen dødspor her. Rent personlig vil de aldri klare å toppe debuten, men for meg er dette et av de beste Vision Divine albumene. Og det sier litt.

Vision Divine har alltid havnet i skyggen av andre Italienske storheter, til og med Thörsens andre band, Labÿrinth, men denne gangen fortjener de all honnør og oppmerksomhet. Håper de får det.

 


    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.