Trick Or Treat – The Legend Of The XII Saints
Plateselskap: Scarlet Records
Utgivelsesdato: 24. april 2020

5/6

Trick Or Treat proves with The Legend Of The XII Saints that they deserve their place among the shining stars of great power metal bands.

Italienske Trick Or Treat har siden debuten i 2006 levert flere gode album, men har aldri helt klart å opparbeide seg den statusen de fortjener. Nå, med sitt sjette studioalbum er det på tide at flere får øynene opp for bandet som frontes av vokalist Alessandro Conti (Twilight Force).

The Legend Of The XII Saint kan beskrives som et kosneptalbum hvor hver av de 12 sangene tar for seg hver sitt stjernetegn, alt basert på manga-serien «Saint Seya» av Masami Kurumada. Selv har jeg ikke noe nært forhold til manga, og har derfor ikke lest nevnte serie, men det lar jeg fint passere.

Opprinnelig ble albumet utgitt i løpet av 2019, hvor hver av de 12 sangene ble sluppet som enkeltstående singler. Men, i januar signerte bandet med Scarlet Records og albumet fikk dermed den utgivelsen den fortjente.

For dette er absolutt et album som fortjener en helhetlig ramme i form av en fysisk utgivelse. Her snakker vi klassisk italiensk power metal med fokus på de gode melodiene. Vokalprestasjonene til Conti er det selvsagt ikke noe å si på, men det er bandet som helhet som leverer varene. Det er tight, variert og det låter friskt fra første låt.

Jeg vil spesielt trekke fram «Gemini: Another Dimension» med Yannis Papadopoulos (Beast In Black) på gjestevokal; et mesterverk av en låt som inneholder alt man ønsker seg.

The Legend Of The XII Saints er et helhetlig gjennomført album som beviser at Trick Or Treat fortjener sin plass på power metal-stjernehimmelen.

 


 

 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.