Thornbridge – Theatrical Masterpiece
Plateselskap: Massacre Records
Utgivelsesdato: 8. februar 2019

9,5/10

Theatrical Masterpiece is a masterpiece! 

Tyske Thornbridge er aktuell med sitt andre studioalbum, tre år etter debutalbumet What Will Prevail (2016).

Da jeg fikk den digitale promoen av Theatrical Masterpiece i mailboksen, måtte jeg ta et gjenhør med debutalbumet for å friske opp minnet litt. Jeg synes nemlig å huske at det var et album jeg spilte mye i en periode, og etter gjenhøret så skjønte jeg hvorfor. For det er et fantastisk album. Derfor var jeg spent på hva firkløveren i Thornbridge hadde kommet opp med denne gangen.

Og jeg må si at de skuffer ikke denne gangen, heller! Theatrical Masterpiece har blitt et herlig power metal-album, hvor riffene sitter like tett som nesehårene mine og hvor allsangfaktoren er tilstede på hver eneste låt.

Selv sier bandet i et intervju med PowerMetal.no at de musikalske forbildene er Helloween, Running Wild og Blind Guardian, noe det er vanskelig å krangle på. Og for å gjøre det veldig enkelt for deg: liker du Blind Guardian, så liker du mest sannsynlig også Thornbridge. For, det er veldig tydelig å høre at Blind Guardian har vært en stor inspirasjonskilde. Ikke minst i låtoppbyggingen, men aller mest i refrengene og den flerstemte vokalen.

Theatrical Masterpiece inneholder alt et klassisk power metal-album skal inneholde: herlige allsangvennlige refreng, gode melodier, et tøft tema (tortur og undertrykkelse i middelalderen), og varierende låtstrukturer.

Jeg kan også nevne at Andy B. Frank fra Brainstorm bidrar med gjestevokal på låten «Revelation» og Roberto De Micheli fra Rhapsody Of Fire har en gitarsolo på «Journey To The Other Side», uten at det endrer inntrykket vesentlig.

Theatrical Masterpiece er et mesterverk, og liker du power metal liker du garantert dette!

 

 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.