The Unity – Pride
Plateselskap: Steamhammer / SPV
Utgivelsesdato: 13. mars 2020

6/6

The Unity continues to push the boundaries of how good an album can be! Pride is just excellent in every sense; varied, melodic, great songwriting, and outstanding performances.

Mens Kai Hansen er opptatt med Helloween og Gamma Ray er satt på pause, fortsetter trommeslager Michael Ehré og gitarist Henjo Richter med sitt sideprosjekt The Unity. Siden forrige Gamma Ray album, Empire Of The Undead (2014), har The Unity sluppet to album (The Unity, 2017 og Rise, 2018) og nå er de jaggu klare med sitt tredje album Pride (de har sansen for korte albumtitler).

The Unity består av nevnte Ehré og Richter, samt bassit Jogi Sweers; gitarist Stefan Ellerhorst; keyboardist Sascha Onnen (ex-Mob Rules) og vokalist Gianbattista Manenti – hvor alle har bidratt på låtskrivingen på en eller annen måte. Og kanskje det er nettopp det som gjør at dette albumet innfrir så til de grader? For, til tross for den gjennomgående styrken til albumet, hvor det melodiøse aspektet er tilstede i hver eneste låt, er samtidig variasjonen i låtmaterialet forfriskende.

The Unity skiller seg fra andre nært beslektede band, som for eksempel Gamma Ray og Primal Fear (hvor Ehré også er trommeslager), ved at tempoet er skrudd ned noen hakk. Sjangermessig kan bandet kanskje plasseres i kategorien melodiøs rock/metal, men man har også låter, som for eksempel «Damn Nation» og «Scenery Of Hate«, hvor det går unna i et forrykende tempo.

Ellers er låtene «Hands Of Time» og «Guess How I Hate This» eksempler på glitrende låtskriverarbeid med refrenger alle andre band drømmer om å skrive. Vi har også radiovennlige sanger som «Line And Sinker» og «You Don’t Walk Alone«, og en rockabilly i «Rusty Cadillac«.

Som du ser; variasjonen er så absolutt tilstede, men den røde tråden skinner gjennom i alle låtene: kvalitet, kvalitet, kvalitet.

Vokalist Manenti, som har et relativt ubeskrevet rulleblad, fremstår som en italiensk Jørn Lande, mens resten av bandet, hvis rulleblad er milevis langt, gjør jobben som man forventer.

Tenker du å kjøpe kun ett album i år (men det gjør du selvsagt ikke) så er The Unitys Pride et album du så absolutt må sjekke ut hvis du er fan av melodiøs metal av ypperste kvalitet.

 


 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.