Stormwarrior: Norsemen
Plateselskap: Massacre Records
Utgivelsesdato: 29. november 2019

8,5/10

Stormwarrior continues to carry on the legacy of early German speed metal; Norsemen is truly one of the finest within the genre.

Stormwarrior er tilbake, fem år etter bandets forrige album Thunder & Steele (2014). Og selv om ventetiden har vært lang for fansen, må man si at det har vært verdt det all den tid Norsemen er et av bandets sterkeste album.

Tyskerne har gjennom hele sin karriere, bestående nå av seks album, kombinert klassisk tysk speed/power metal med Norrøn mytologi. Og Norsemen er intet unntak. Låtmaterialet stammer fra tiden mellom albumene Northern Rage (2004) og Heading Northe (2008), og gir et innblikk i vikingenes liv og virke fra kampene på slagmarken til møtet med gudene.

Norsemen byr i tillegg på bandets lengste sang til nå, «Sword Of Valhalla», som tikker inn på litt over 11 minutter, samt at det for første gang er to sanger, «Freeborn» og «Sword Dane», som ikke er skrevet av Lars Ramcke alene.

Albumet byr også på et gjensyn med to tidligere medlemmer; bassist Yenz Arnsted og trommeslager Falko Grau, som forlot bandet henholdsvis i 2017 og 2009. Og kanskje det er noe av forklaringen til hvorfor Stormwarrior fremstår så frisk og vital som de gjør nå i 2019.

Norsemen er i hvert fall et album som tar tak i deg fra første strofe og slipper ikke taket før du entrer Valhall i siste spor. Vokalist Lars Ramcke gjør en utmerket jobb og innehar en stemme som kler musikken godt. I tillegg får man servert gitarspill av øverste klasse og trenger du et album å spille luftgitar til, så vil dette være et godt valg. Historien om vikingene, som albumet spiller på, ligger godt forankret i bunnen uten at det tar for mye plass; det blir ikke svulstig eller ironisk. Det hele er rett og slett en frisk opplevelse og man kan nesten kjenne sjøsprøyten i ansiktet.

Som nevnt over er Stormwarrior sterkt påvirket av tyske speed metal, og er du fan av tidlig Helloween eller Running Wild vil nok dette albumet falle i smak.

 


 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.