SkeleToon – They Never Say Die
Plateselskap: Scarlet Records
Utgivelsesdato: 8. mars 2019

8,5/10


If you’re looking for a album that truly takes you back to the golden era of power metal, then this one is a good pick!

Tomi Fooler og hans SkeleToon er nå aktuell med sitt tredje studioalbum – og det tredje kapitelet i bandets «Nerd Saga». Og som tittelen på sagaen forteller er det snakk om «Nerd Metal» (som de selv beskriver det) hvor tekstene i stor grad omhandler nerdegreier ala kultfilmer, rollespill, tegneserier og alt det andre som havner under betegnelsen.

Og dette er også tilfellet på albumet They Never Say Die som er et slags konseptalbum om filmen The Goonies. Selv har jeg ikke sett filmen, så hvorvidt albumet yter filmen den respekten den fortjener(?) vites ikke.

Som tidligere har SkeleToon innhentet en håndfull gjesteartister, fire i dette tilfellet, som spiller hver sin rolle i dette tredje kapitelet i sagaen; Michele Luppi (Whitesnake, Secret Sphere, ex-Vision Divine), Giacomo Voli (Rhapsody Of Fire), Morby (Domine) og Alessandro Conti (Trick Or Treat, Twilight Force).

Både Fooler og gjestene er gode vokalister, ingen tvil om det, men hvorvidt gjestene klarer å tilføre noe ekstra er ikke helt opplagt for meg. Kanskje er de for like i stilen? Men herregud, man kan ikke klage når man får samlet disse karene på et og samme album.

Og der hvor bandet selv beskriver musikken sin som «Nerd Metal», i hvert fall konseptuelt, er det her, musikalsk sett, snakk om klassisk europeisk power metal. Låtene, som alle kunne glidd rett inn på et hvilket som helst Edguy eller Helloween-album ti og tjue år tilbake i tid, viser at Mr. Fooler ikke bare er «tull og fjas». Dette er det høy klasse over!

Selvsagt kan man diskutere originalitet til man blir blå, men jeg nekter å tro at det kun gjelder power metal-sjangeren. Det er ikke vanskelig å se hvor Fooler har hentet inspirasjonen fra, men han er heller ingen nykommer i gamet og sånn sett går det nok begge veier. Dessuten, så lenge han klarer å produsere god musikk med et tydelig SkeleToon-stempel, så bør ingen rynke på nesen.

Jeg digger albumet – og det holder i massevis for meg!

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *