Six Foot Six – The Six Foot Six Project
Plateselskap: Pride & Joy Music
Utgivelsesdato: 16. november

9/10

Diverse – not uneven, and probably the biggest surprise this year!

Etter at Kristoffer Göbel forlot Falconer i 2005, etter å ha spilt inn to album med bandet, har det vært stille fra den kanten. Men det er fram til nå. Six Foot Six er nemlig det nye bandet til Göbel, hvor han har med seg musikere fra sitt coverband Rock Circus, og nå er debutalbumet rett rundt hjørnet.

Hva forventer man egentlig? Det er jo ingen tvil om at mannen kan synge; det beviste han både i Falconer og i Destiny, men er han en låtsnekker?

I presseskrivet står det at Göbel er inspirert av sine musikalske helter fra barndommen, samt nyere metal-band, og at dette er inspirasjonen bak de nye låtene. Og det kan man trygt si stemmer etter første gjennomhøring; dette er variert! Her får man både melodiøse rockelåter, en dose moderne metal, og til og med en klassisk power metal-sang som hadde passet på hvilket som helst power metal-album fra tidlig 2000-tallet. Og for å understreke med en gang: det er variert – ikke ujevnt!

Mange vil kanskje bruke det varierte låtmaterialet som en negativ faktor, men for min del gir det en herlig friskhet over albumet – og jeg vil heller påstå at det sier noe om Göbel som låtskriver; det å kunne beherske ulike uttrykk er ikke alle forunt.

En av Göbels store styrker er å skrive fengende og melodiøse låter, og det er det flust av på dette albumet.

Albumet spriker i flere retninger (ta det med ro: vi snakker metal på alle sangene, så sånn sett er ikke variasjonen så stor), og variasjonen i låtmaterialet gir en dybde og bredde til albumet som gjør at sinnsstemningen varierer i takt.

Dette er årets overraskelse for min del!

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.