Signum Regis – The Seal Of A New World
Plateselskap: Beyond The Storm Productions
Utgivelsesdato: 22. november 2019

10/10

This is just pure class; melodic (power) metal at its finest! 

Signum Regis fra Slovakia er nå aktuell med sitt 6. studioalbum – og sitt første med den nye vokalisten Jota Fortinho.

Signum Regis er et av de (mange) bandene som jeg har registrert eksisterer, men som aldri har havnet øverst i bunken over CD-er jeg skal spille. Jeg vet egentlig ikke hvorfor, for både tidligere vokalister (Göran Edman, Lance King, Marián «Mayo» Petranin) og flust med lovord burde være nok til å gi bandet en sjanse. Men, vi vet alle at det ikke er slik det fungerer. Derfor er jeg meget glad for at jeg nå, på bandets sjette forsøk, fikk høre hva bandet har å by på.

The Seal Of A New World er produsert av bandet seg og mastret av Javob Hansen, som i seg selv er et kvalitetstegn. I tillegg kan jeg nevne, for de som er interessert i slikt, at lyden er 100% akustisk; det er ikke blitt brukt samplinger eller andre triks for å bedre lydbildet.

Enkelt forklart snakker vi her om melodiøs metal, hvor spennvidden går fra klassisk stadion rock til power metal. Litt av alt, med andre ord, men låtmaterialet er såpass sterkt at variasjonen blir bare et pluss. Jeg sliter med å finne én dårlig sang på albumet; til og med balladen tar tak i meg, og det er sjelden kost nå for tiden.

Bandets nye vokalist, Jota Fortinho, gjør sakene sine bra. Jeg ser at presseskrivet sammenligner han med nettop Göran Edman, noe som kan stemme, men selv får jeg litt Andi Deris-vibber av brasilianeren. Artig er det i hvert fall at nok en YouTube-vokalist blir plukket opp av et større band.

De vanskeligste albumene å anmelde er de som er bra. Og da mener jeg skikkelig bra. Det er rett og slett vanskelig å sette fingeren på hva som er bra. The Seal Of A New World er et slikt album.

Liker du melodiøs metal med fengende refreng og geniale melodier er dette et album du så absolutt må sjekke ut!

 


    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.