Orion’s Reign – Scores Of War
Selskap: Pride & Joy Music
Utgivelsesdato: 19. oktober 2018
9,5/10

Possible the best album of the year!

Dette er bandets andre studioalbum siden oppstarten i 2001. Forrige album kom i 2008. Sånn sett kan man i hvert fall si at de greske gutta i Orion’s Reign ikke driver med hastverksarbeid – noe som også kan høres på Scores Of War.

Jeg synes Rhapsody Of Fire ofte blir nevnt i mine anmeldelser når jeg skal beskrive musikken. Vet ikke helt hvorfor, men i dette tilfellet kommer jeg ikke på noe annet band i hele verden som kan gi et pekepinn på hvor i musikklandskapet Orion’s Reign ligger, bedre enn ROF. Men merk: jeg snakker da om de senere albumene, da det mest symfoniske ble dysset litt ned og musikken ble litt skarpere i kantene. For det er nettopp slik Orion’s Reign er: de klarer på mesterlig vis å balansere det symfoniske og episke (ta med en klype koring her, også), med et mer tyngre og kjappere lydbilde.

Albumet har blitt mastered av Jens Bogren  og mikset av Linus Corneliusson ved Fascination Street Studios (Powerwolf, Arch Enemy, Dragonforce etc.), og det merkes. På et slikt album er man avhengig av god lyd og miks, noe det i dette tilfellet heldigvis er.

I presseskrivet står det at albumet er «variert» og at musikken spenner fra symfonisk, til speed, til hard rock. Akkurat det er jeg derimot ikke enig i; det er et symfonisk power metal album, men variasjonen ligger i mengden av de ulike elementene. Og her scores Orion’ Reign stort. Pluss det at alle låtene er fantastiske, da!

 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.