Nibiru Ordeal – Solar Eclipse
Plateselskap: Inverse Records
Utgivelsesdato: 15. november 2019

5/6

The long awaited debut of NIBIRU ORDEAL was well worth the wait: a bit power metal, some progressive elements and a touch of classic heavy metal all wrapped inn the finest tunes. 

Finske Nibiru Ordeal (hva navnet betyr kan du lese her) ble dannet i 2006, men det skulle altså gå over ti år før debutalbumet så dagens lys. Det er ulike grunner til det (som du kan lese i linken over), men nå er altså Solar Eclipse ute – og godt er det, for her er det mye å låne ørene til.

Sjangermessig har Nibiru Ordeal begge føttene godt plantet i power metal-leiren, både hva gjelder melodiøsitet og låtstruktur, men samtidig er det så mye som foregår på debutalbumet at det har potensiale til å fenge også de som får brekninger når merkelappen «power metal» leses.

Solar Eclipse kan på mange måter beskrives som organisert kaos, i betydningen at de progressive elementene er godt hørbare. Det er mye som foregår, men det hele strammes godt inn ved hjelp av godt arbeid i studio og under låtskrivingsprosessen (det spriker ikke til alle kanter) og ikke minst på grunn av vokalist Andi Kravljača som virkelig lever varene.

Keyboardene får også mye plass på albumet, som teller godt over én time i spilletid og hvor de to siste låtene er nærmere kvarteret. Men, likevel blir det ikke for drøyt, selv for en utålmodig sjel som undertegnede.

Nibiru Ordeal har på Solar Eclipse klart å skape en atmosfære og en drømmende virkelighet som gjør at lytteren blir dratt ut i atmosfæren og bort fra hverdagen. Og det er ikke verst bare det!

 


 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.