Masquerage – Hangman’s Revelations
Plateselskap: Stormspell
Utgivelsesdato: 30. november

8,5/10

Masquerage deserves a bigger audience with albums like this!

Finske Masquerage har holdt det gående siden 2000 og har med dette albumet fem fullengdere på samvittigheten. Og som finner flest, så snakker vi her om melodiøs og keyboardbasert metal.

Masquerages låtskriverduo (gitarist og vokalist Kimmo Perämäki står for musikken mens trommis  Marko Ylä-Häkkinen har skrevet tekstene) har virkelig teft for gode melodilinjer, hvor allsangvennlige refreng og lynskarpe gitarsoloer duellerer i kamp med Perämäkis vokal. Og vokalen er virkelig et element som gjør at albumet skiller seg ut i mengden; jeg får litt Tobias Sammet vibber enkelte ganger, men jeg aner også konturene av Bruce Dickinson ved enkelte tilfeller. Uansett, ta sammenligningene med en klype salt, ta meg heller på ordet at Kimmo er en utrolig dyktig vokalist.

Albumet består av totalt 12 låter, hvor det å skulle trekke ut enkeltlåter er en fåfengt oppgave; albumet er en parademarsj i herlig melodiøs metal med power metal-elementer. Edguy (på de siste albumene) er ingen dårlig sammenligning. Så, da vet du hvor i landet det ligger.

Albumet anbefales uavhengig om du er fan av power metal, eller ikke. Det holder å være fan av god, melodiøs metal. Kanskje dette blir Masquerages store gjennombrudd?

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.