Magic Kingdom – MetAlmighty
Plateselskap: AFM Records
Utgivelsesdato: 22. november 2019

9/10

Magic Kingdom is one of those bands who deserves more attention – hopefully will MetAlmighty give them just that! 

Magic Kingdom fra Belgia er nå ute med sitt 5. studioalbum, og for meg er dette bandets beste – mye hjulpet av den nye vokalisten Michael Vescera.

Hadde alt gått etter planen til grunnlegger, låtskriver og gitarist Dushan Petrossi (Iron Mask) skulle Fabio Lione vært mannen bak mikrofonen på bandets nyeste fullengder. Men, slik gikk det altså ikke. Det tok litt over to måneder fra Lione ble presentert som ny vokalist, før nyheten om bruddet ble annonsert. Ryktene skal ha det til at Lione ikke ga bandet nok av sin tid, og Petrossi hadde derfor ikke noe annet valg enn å slippe taket. Sett i ettertid var kanskje ikke det så dumt, all den tid Michael Vescera briljerer som han gjør.

MetAlmighty preges av Petrossis elegante gitarspill og Vesceras vokal, som til sammen gjør at albumets 11 låter flyver av gårde. Petrossi er nok en av sjangerens mest undervurderte låtskriver og på MetAlmighty viser han for alvor hva han innehar av kapasitet. Allerede på første låt, «Unleash The Dragon«, som for øvrig er på nesten 9 minutter, får man en oppvisning i klassisk, melodiøs power metal. Og derfra og ut et resten av albumet en parademarsj av hva gode låter angår.

Er du fan av «henda i været og bli med å syng»-refreng, heftig gitarspill, vokalist i verdensklasse og en dæsj neoklassiske elementer, så er MetAlmighty et album du så absolutt må sjekke ut!

 


 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.