Iron Fire – Beyond The Void
Plateselskap: Crime Records
Utgivelsesdato: 8. mars 2019

8,5/10


A perfect mix between pure aggressiveness and delightful melodic power metal. This album won’t let you go until the final note is fading out!

Danske Iron Fire feiret i 2018 20-årsjubileum, noe som er litt av en bragd ettersom man kan telle på ganske få fingre andre danske band i samme sjanger. Men, vokalist og grunnlegger Martin Steene, har – til tross for utallige utskiftninger innad i bandet, ridd stormen av og fortsetter å gi ut album av høy kvalitet. Noe som også er tilfellet denne gangen.

Iron Fire debuterte i 2000 med albumet Thunderstorm; et klassisk power metal-album som føyet seg inn i rekken av album utgitt på den tiden. Men, som årene gikk har Iron Fire, både som band, men også musikalsk, endret seg. Nå har de lagt den europeiske power metal-stilen noe til side, og fremstår nå som et mer aggressivt, men fortsatt melodiøst metal band.

Beyond The Void er Iron Fires niende studioalbum, og er i følge Steene hans mest personlige til nå. I tillegg blir albumet beskrevet som en smeltedigel; hvor man finner alt fra power metal, thrash metal og klassisk heavy metal. – noe som passer fint med mitt inntrykk etter utallige gjennomlyttinger.

Thrash-influensene får uttrykt seg på låter som «Beyond The Void», «Wrong Turn», «Old Habits Die Hard» og «The Devils Path, mens bandet tar frem de melodiøse egenskapene på blant annet «Final Warning», «Cold Chains Of The North», «Judgement Day» og «To Hell And Back».

Alt i alt er Beyond The Void et variert album, noe man kan forvente når låtene er såpass personlige, men også et album som det oser kvalitet av. Vi får servert tolv låter hvor både bandet som helhet, men spesielt Martin Steene som vokalist, viser at det ikke er uten grunn at bandet har holdt seg flytende i så mange år. Steene viser også at han er en av de fremste vokalistene innen sjangeren, og at han har flere strenger å spille på enn han viste på de første albumene.

Er du på utkikk etter et power metal-album som tar strupetak på deg og ikke slipper før siste note ebber ut? Vel, da er Beyond The Void et utmerket valg.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *