Iliour Griften’s Heaven Denies – The Essence Of Power Pt. I
Plateselskap: –
Utgivelsesdato: 14. september 2019

7,5/10

A good debut by Iliour Griften, and I can sense that Pt. II will blow my mind!

Italienske Iliour Griften, til daglig vokalist i greske Clairvoyant, debuterer med det første albumet i sitt metalprosjekt Heaven Denies. Med seg på laget har han medlemmer fra blant annet Stratovarius, Kamelot og Wind Rose.

På mange måter kan man sammenligne dette prosjektet med de utallige andre metal-opera-prosjektene som florerer rundt omkring. Det som derimot skiller Heaven Denies fra de andre er at Iliour Griften selv står for all vokal. Nå er jo heller ikke Heaven Denies «metal-opera» i den forstand heller; det er et soloalbum med innleide musikere, men i ettertid skulle man kanskje ønske at Griften overlot noe av tekstlinjene til andre. Ikke at han er en direkte svak vokalist, men jeg sitter igjen med en følelse at musikken hadde hatt godt av en vokalist med litt større register.

For, musikken i seg selv er absolutt ikke dårlig. Det er tydelig at Griften har latt seg inspirere av Stratovarius, så da vet du omtrent hva vi snakker om her.

Etter flere runder i spilleren er The Essence Of Power Pt. I et album som ikke helt evner å sette de dypeste spor; flere av låtene blir litt for anonyme – men når det er sagt: jeg er likevel imponert. Til å være et debutalbum, hvor Griften selv har stått for musikk og tekst, aner jeg konturene av noe stort. Forhåpentligvis vil Pt. II gjøre et enda større inntrykk.

 


    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.