Freedom Call – M.E.T.A.L.
Plateselskap: Steamhammer / SPV
Utgivelsesdato: 23. august 2019

9/10

Freedom Call is back! M.E.T.A.L. is pure happy metal, just the way you like it!

20 år og 10 album siden Freedom Call ble dannet er det kun gitarist og vokalist Chris Bay igjen av originalbesetningen. Sist ut av rekkene var bassist Ilker Ersin og trommeslager Ray Ali, som begge forlot bandet i 2018.

Av den grunn er det noen usikkerhetsmoment rundt den tiende fullengderen fra tyskerne, til tross for at det er Chris Bay som hele veien har stått bak det meste av musikken. Men noe påvirket må man jo bli av å sitt nærmest tomhendt igjen når nytt album skal skrives?

Vel, tydeligvis ikke! Mulig at utskiftningen har gjort mannen godt for M.E.T.A.L. er bandets beste album på lenge. Kanskje siden Dimensions (2007).

Om det er tanken på 20-årsjubileet, eller det faktum at M.E.T.A.L. er Freedom Calls 10. album er usikkert, men det virker som Bay har sett seg litt tilbake og funnet fram de gamle notatene fra bandets spede begynnelse.

Ikke at M.E.T.A.L. fremstår som gammelt oppgulp fra en svunnen tid; det hele låter friskt, vitalt og et vitnesbyrd om en spilleglad gjeng som gir bæng i sure kommentarer fra forståsegpåere og «eksperter». Her er det allsangmetal som gjelder med tekster som kan gi den mest pessimistiske av oss fremtidshåp.

Er du fan av Freedom Call fra før vil du nok omfavne M.E.T.A.L. Har du aldri vært fan, vil du nok ikke bli det denne gangen heller. Men det er helt greit.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.