Flashback Of Anger – Shade
Plateselskap: IceWarrior Records
Utgivelsesdato: 15. november 2018

8,5/10

Italien power metal at its finest!

Italia og power metal passer like godt som pølse og ketchup, og Flashback Of Anger føyer seg fint inn i rekken av band fra støvellandet som trakterer sjangeren på en ypperlig måte.

Som jeg nevner i intervjuet med bandet (kan leses her) er det noe med den italienske sounden som gjør at man etter et par minutter kan plassere bandet, om ikke i rett region, så i hvert fall i rett land. Vokalisten i Flashback Of Anger, Alessio Gori, nevner engelskuttale, påvirkning fra århundre med opera og mangelen på gode nok studio, som faktorer som gjør at italiensk power metal høres, vel – italiensk ut.

Og dette kan sikkert stemme (engelskuttalen gjelder for så vidt ikke bare italienske band, her har også finske band noen «svin på skogen»). Personlig så digger jeg den italienske power metalen, som ofte er prog-inspirert og hvor keyboardet spiller en stor rolle i lydbildet.

Flashback Of Anger gjør som nevnt ingen skam på tidligere storheter som blant annet Labÿrinth og Vision Divine. Selv om bandet har krympet fra 6 til 4, så står de resterende medlemmene fjellstøtt og trakterer sine respektive instrumenter upåklagelig. Vokalist og låtskriver Alessio Gori, som tidligere har sunget med Gamma Ray, gjør det han skal, og med de to nye medlemmene Marco Moroni og Lorenzo Innocenti (på henholdsvis bass og trommer) – som tidligere har spilt sammen i Seven Gates, er det ikke noe å si på besetningen.

Dette albumet er verdt å sjekke ut for de som liker nevnte Labÿrinth og Vision Divine, men også Angra og Kamelot er gode referansepunkter. Og selv om jeg personlig liker tekster med utgangspunkt i fantasy og science fiction, så er dette albumet blottet for slikt innhold; her er temaene politisk, historisk og hverdagslig.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.