Excalion – Emotions
Plateselskap: Scarlet Records
Utgivelsesdato: 27. september 2019

9/10

One of the strongest albums released this year!

Finske Excalion er nå aktuell med sitt femte studioalbum kalt Emotions. Og, som tittelen antyder er dette, om ikke et konseptalbum, et album som tar for seg ulike former for følelser. Hver sang forteller en historie; enten om hat, sorg, glede og så videre. Av den grunn er det vi får servert på Emotions et variert album, både tekstlig og musikalsk.

Excalion debuterte i 2005 og har levert flere gode album, men til tross for det har bandet til gode å bli nevnt i samme åndedrag som sine landsmenn i Sonata Arctica og Stratovarius. Kanskje urettferdig, men er du fan av de to nevnte er dette et band du bør sjekke ut. Musikalsk ligger de nærmere for eksempel Dreamtale, så da har du enda en knagg å henge de på.

Emotions byr på 10 låter, og som nevnt er variasjon et stikkord; aggressivt, melodiøst og fengende i skjønn forening. Og på toppen av det hele snakker vi kvalitet – både når det gjelder låtene som helhet, men også produksjonsmessig. Det låter proft (noe som bør være en selvfølge) og det er litt deilig med et album som «kun» har 10 sanger; her er det ingenting som føles overflødig. Hver låt fortjener sin plass på det som må sies å være et av de sterkeste albumene utgitt så langt i år.

 


    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.