Eregion – Age Of Heroes
Plateselskap: Rockshots Records
Utgivelsesdato: 13. desember 2019

4/6


Eregion brings a kind of an old school vibe with its latest release Age Of Heroes, and its pretty damn good.  

Etter fem års stillhet slapp Italienske Eregion sitt andre studioalbum, Age Of Heroes, like før jul i fjor. Og, hadde jeg ikke visst på forhånd at bandet var italiensk, kunne jeg sverget på at dette var et tysk band med føttene dypt plantet i 80-tallet.

For, selv om Eregion blir presentert som en blanding mellom klassisk heavy metal og power metal, får jeg klare vibber fra tysk 80-talls-metal.

Eregion debuterte i 2014 med albumet Lord Of War; et album som gikk meg hus forbi. Dette er altså mitt første møte med bandet som kan sies å ha gjort et lite comeback med Age Of Heroes. I tillegg kan albumet by på to nye medlemmer, Andrea Muscariello og Letiziamaria Gatti, på henholdsvis trommer og fiolin.

Hva det har å si for bandets utvikling, og det faktum at de andre medlemmene har blitt fem år eldre, har jeg altså ingen forutsetning for å mene noe om, men det er tydelig at vi her har å gjøre med en gjeng drevne musikere som vet hva de vil.

Eregion er generelt svært opptatt av Ringenes Herre, noe bandnavnet er et bevis på, og selv om Age Of Heroes ikke direkte henviser til Tolkiens univers, er det et konseptalbum som tar for seg antikkens helter og guder. Kanskje ikke veldig originalt, men det gir en ekstra dimensjon til musikken.

Den musikalske utføringen er det ikke noe å si på; til tross for at bandmedlemmene er relativt ukjente for de aller fleste, snakker vi her om dyktige musikere som vet å håndtere sine respektive instrumenter. Som nevnt får jeg assosiasjoner til Tyskland og 80-tallet; både i form av musikk, men også den litt grove produksjonen (dette er ikke så polert som man har blitt vant til i de senere år).

Det skorter muligens litt på låtstruktur og variasjon i låtmaterialet, men alt i alt er dette et gledelig møte.

 


 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.