Dynazty – The Dark Delight
Plateselskap: AFM Records
Utgivelsesdato: 3. april 2020

5/6

Dynazty just refuses to disappoint!

Svenske Dynazty, med Nils Molin (Amaranthe) i spissen, er nå aktuell med sitt 7. studioalbum kalt The Dark Delight

Om tittelen kan antyde mørke og trykket stemning, er det absolutt ikke det vi får servert i løpet av denne drøye timen albumet varer. Og for de som har fulgt bandet siden debuten i 2009 er heller ikke det noen overraskelse.

Dynazty står i spissen av en bølge skandinaviske band som lever superfengende, melodiøs metal av ypperste klasse. Amaranthe bør selvsagt nevnes i samme åndedrag, det samme med nabobandene i Finland: Beast In Black og Battle Beast, og sikkert en drøss med andre.

Uten ironi har metalen, sakte men sikkert, tatt til seg popmusikken og skapt et lydbilde som når langt utover de tradisjonelle tilhengerne. Og selv om mange ikledd skinnjakke og langt hår vil riste på hodet av denne typen musikk, synes undertegnede at det er et friskt pust i en ellers så grå hverdag. 

Og fremst i rekken av den litt polerte, melodiøse metalen står altså Dynazty. Og nok en gang lever de et album av høy kvalitet.

Singelen «Presence Of Mind» sitter som ei kule og setter standarden for resten av albumet. I løpet av de 13 låtene på albumet får vi servert storslåtte arrangement, knivskarpe gitarer og en av sjangerens ypperste vokalister i Nils Molin i skjønn forening. Det er lite å sette fingeren på, så hvis du er fan av bandets tidligere utgivelser vil du nok helt sikkert ikke bli skuffet.

Er du ikke fan, så skal ikke jeg prøve å motbevise deg her. Da har du sikkert noe annet du kan høre på.

 


 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.