Desert – Fortune Favors The Brave
Plateselskap: independent release
Utgivelsesdato: 30. juli 2019

9/10

Desert brings the POWER back into power metal with its latest release Fortune Favors The Brave. This is pure epicness!

Fortune Favors The Brave er israelske Deserts tredje studioalbum og for et album de leverer denne gangen. Selv om de har holdt det gående siden 2002 har bandet gått meg hus forbi, så hva de har levert tidligere har jeg ingen formening om. Men, det er jo heller ikke så viktig akkurat nå, men jeg skal sette av tid til å høre gjennom de to foregående albumene. For, hvis de er i nærheten av det de leverer denne gangen har jeg mye god musikk i vente.

Selv beskriver de stilen som «pure war metal», både hva gjelder tekster og selve musikken, så en sammenligning med Sabaton er nesten umulig. Men, er ikke dette nesten bedre da? Jo, jeg synes det (man blir fort historieløs).

Fortune Favors The Brave får man en liten time med herlige riff, melodilinjer som klistrer seg til hjernebarken, og en vokalist som til tider minner skummelt mye om Hansi Kürsch (Blind Guardian). Og, ikke bare er det likheter – han er jaggu ikke langt unna når det gjelder kvalitet heller.

Albumets store styrke er mangfoldet i låtutvalget, låtenes sammensetning og variasjonen i bruken av ulike elementer som til sammen gjør dette til en lytteropplevelse som byr på nye overraskelser hver lytting.

Det er tydelig at de har brukt årene etter forrige utgivelse, Never Regret (2015), godt for dette fremstår ikke som noe hastverksjobb; her er det mye å boltre seg i for de som liker kjapp, melodiøs og beintøff metal.

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.