Coffeinne – Requiem
Plateselskap: Art Gates Records
Utgivelsesdato: 13. mars 2020

5/6

Coffeinne’s second album, Requiem, is melodic metal at its finest. 

Spanske Coffeinne var et ukjent bekjentskap for meg da nyheten om bandets andre studioalbum, Requiem, ble annonsert for en stund tilbake. Nå har jeg hatt Requiem på repet en god stund, og det bandet leverer er ikke helt hva jeg forestilte meg.

Nå vet jeg ikke helt hva jeg forventet heller, men metal fra Sør-Europa er for meg synonymt med doble basstrommer og episke fortellinger pakket inn i et symfonisk lydbilde. Det er ikke det du får servert her.

Coffeinne lever høykvalitets melodiøs metal strippet for samplinger og annen pynt. Fokuset ligger på godt håndverk hvor de gode melodiene og fengende refreng er i høysetet.

Bandet lever på alle plan, både tekstmessig og musikalsk utførelse, men vokalist Iñaki Lazcano er kanskje tungen på vektskålen for at bandet klarer å heve seg over mange av de andre bandene innen samme sjanger.

Requiem inneholder 10 låter, akkurat passe mengde, og variasjonen er stor nok til at interessen holdes oppe gjennom hele albumet.

Coffeinne er årets store overraskelse så langt, og vil fremover være et band jeg så absolutt vil holde et ekstra øye til. I jungelen av middelmådige band fremstår de som en fanebærer av kvalitetsmetall med stort fokus på melodier og fengende hooks.

 

 

 


 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.