Brothers Of Metal – Emblas Saga
Plateselskap: AFM Records
Utgivelsesdato: 10. januar 2020

8,5/10

The debut was excellent, but Emblas Saga is even greater. 

Det svenske metalkollektivet Brothers Of Metal debuterte i 2017 med Prophecy Of Ragnarök (ble utgitt på nytt i 2018 etter at bandet signerte med AFM Records). Nå, tre år senere, er gjengen på nytt aktuell med album – og denne gangen fremstår bandet mer strukturert og samlet.

Som bandet selv sa i et intervju med PowerMetal.no i 2018; debuten, og hele bandet egentlig, ble skapt i løpet av relativt kort tid. Ikke at Prophecy Of Ragnarök kan anses som uferdig på noen som helst måte (jeg har ikke hørt den selvutgitte versjonen, mulig mye ble rettet på når albumet ble gitt ut på nytt), men formelen var kanskje ikke ferdig utviklet. Mange av låtene var skåret over samme lest, mens i 2020 ser man tegn til mer variasjon og dybde i låtmaterialet.

Men, fansen trenger ikke å fortvile: det er fortsatt Brothers Of Metal, og de tydelige kjennetegnene fra debuten er fortsatt tydelig til stede.

De lekne melodiene, folkemusikkelementene, de bombastiske tonene og vokalduettene mellom Ylva Eriksson, Joakim Lindbäck Eriksson og Mats Nilsson gjør at Emblas Saga blir en herlig reise inn til vikingenes rike.

Som nevnt fremstår Brothers Of Metal mer variert denne gangen, kanskje mer voksent? Låter som for eksempel «Powersnake» og «Chain Breaker» viser bandet fra en annen side; mer stilrent og rett frem, noe som gjør at albumet som helhet er lettere å svelge.

Emblas Saga mangler kanskje de umiddelbare allsangfavorittene som debuten hadde, men alt i alt viser albumet at Brothers Of Metal har mer å fare med enn drikkeviser om fjern fortid.

 


 

  1. Dette er et meget bra band, som man bare må bli glad i. De utstråler en fantastisk energi og fengende låter, dette er party og metall i en herlig pakke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.