Blind Guardian Twilight Orchestra – Legacy Of The Dark Lands
Plateselskap: Nuclear Blast
Utgivelsesdato: 8. november

7/10

Of course it’s great craftsmanship, but it’s also a bit «over the top». There are a lot of things happening, and in that sense the songs itself are just not strong enough to shine through! 

Det som har blitt betegnet som det mest ambisiøse prosjektet innen sjangeren, og som har vært på kok siden 90-tallet, ser nå endelig dagens lys. Vi snakker selvsagt om orkesteralbumet til Blind Guardian (eller mer presist: vokalist Hansi Kürsch og gitarist André Olbrich). Kürsch har selv beskrevet albumet som hans største kreative drøm, og hvis man plusser på antall timer og kroner brukt på prosjektet, så har forventningene vært skyhøye. Da er det en stor fare for at noen blir bittelitt skuffet.

Personlig liker jeg Blind Guardian fram til Nightfall In Middle-Earth. Ett av mine absolutt favorittalbum, og et album det kan være naturlig å sammenligne med. Musikalsk er de kanskje ikke like, men tematisk og konseptuelt kan de sidestilles.

Men, der hvor Nightfall In Middle-Earth bød på en rekke låter som i ettertiden har bestått tidens tann, klarer jeg ikke å høre noe lignende fra Legacy Of The Dark Lands.

Låtene er rett og slett for svake, og når de pakkes inn i mellomspor (stort sett instrumentale), klarer de ikke å hevde seg godt nok til at inntrykket man sitter igjen med blir noe mer enn «greit nok».

Selvsagt snakker vi godt håndverk; både produksjonen, tekstene, komposisjonene – ja, stort sett det meste, er på stell. Det er jo tross alt Kürsch og Olbrich vi snakker om, men i dette tilfellet holder det ikke helt inn.

Jeg kan garantere at veldig mange vil trykke albumet til sitt bryst, for er du fan av slike album i utgangspunktet, så er det mye snadder å låne ørene til. For meg blir det dessverre litt for omstendelig og litt for mye av det gode.

 


    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.