Black Majesty – Children Of The Abyss
Selskap: Pride & Joy Music
Utgivelsesdato: 21. september 2018

8/10

Pure power metal that hit’s you right in the face from the first track!

Jeg skal ærlig innrømme at det er noen album siden sist jeg hørte på Black Majesty. Hvorfor? Jeg vet ikke. Mest sannsynlig fordi at tiden ikke strakk til, og at florerte med andre band som opptok min nysgjerrighet, og plutselig var de ute av mitt musikalske sinn.

Men jeg skal ikke legge skylden på Black Majesty, i hvert fall ikke hvis diskografien deres de senere år holder samme nivå som Children Of The Abyss. For etter å ha hørt på albumet en god stund, satt den som ei kule. Det tok litt tid, men det gjør gjerne det med gode album.

Bandet har holdt det gående siden 2002, og med det syvende albumet i rekken har bandet etter hvert markert seg som et av tradisjonsbærerne av sjangeren. Dette er rett og slett klassisk power metal, og til og med de som får brekninger av sjangeren kan nok nikke bifallende til dette.

Det går i hundre fra første sekund, hvor godlåtene kommer på rad og rekke. En av de bedre, «Somethings Going On», setter standarden som låt nummer to. Deretter kommer første singel fra albumet, «Children Of The Abyss», og det roer seg ikke før siste låt tikker ut. I intervjuet PowerMetal.no hadde med Hanny Mohammed sa han at de følte albumet manglet den nødvendige energien, så de måtte begynne på nytt. Det er helt klart at de gjorde noe rett. Det hjelper sikkert med Roland Grapow bak spakene også.

Skal man utsette på noe så må det være at det er vanskelig å trekke fram enkeltsanger som skiller seg ut. Jeg vil ikke si at alt låter likt, men man savner kanskje et pusterom et eller annet sted. Grunnen kan være det at bunnivået på albumet er såpass høyt, at selv de «dårligere» sangene, ikke skiller seg nevneverdig ut. Hør plata og tolk det som du vil. For meg var dette i hvert fall et gledelig gjensyn!

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.