Arcane Tales – Power Of The Sky
Plateselskap: Broken Bones Records / Silverstream Records
Utgivelsesdato: 15. oktober 2019

7,5/10

Fans of early Rhapsody should check out Arcane Tales’ fourth album Power Of The Sky.

Arcane Tales er et enmannsprosjekt hvor Luigi Soranno trakterer det meste – inkludert vokalen. Og, det er greit å nevne med en gang: det er en del programmering her. Et trent hør kan sikkert høre det bedre enn meg, jeg ville sikkert blitt lurt hadde jeg ikke vist det på forhånd. Men produksjonen er litt tynn. Hvorvidt det skyldes mangelen på «ekte» musikere er jeg usikker på.

Selv beskriver Soranno dette som en hyllest til symfonisk metal, og da muligens Italiensk metal. For her kan man lett høre hvor Soranno har hentet inspirasjon fra. Helt umiddelbart får jeg assosiasjoner til Rhapsody (de tidligere albumene), og det uten å føle at det hele blir kleint og parodisk.

Vi snakker her om klassisk, italiensk (symfonisk) power metal. Melodiene sitter, vokalen kan til tider minne om Olaf Hayer, og variasjonen i låtmaterialet gjør dette til en positiv overraskelse.

Jeg har egentlig ikke så mye å utsette på dette, men helhetlig når det likevel ikke helt opp. Hvorvidt det er produksjonen, eller om det er kvaliteten på låtene er jeg usikker på. Kanskje blir det litt for likt noe jeg har hørt tidligere (nevnte Rhapsody), som – strengt tatt, gjør dette hakket bedre?

Uansett, er du fan av italiensk power metal, og da i samme gate som Rhapsody, anbefaler jeg å sjekke ut Power Of The Sky.

 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.