Ancient Knights – Camelot
Plateselskap: Diamonds Prod.
Utgivelsesdato: Januar, 2020

7,5/10

A enjoyable debut for fans of melodic metal with symphonic and neoclassical elements.  

Konseptet «låtskriver skriver sanger for så å invitere en gjeng med (anerkjente) vokalister til å synge og deretter kaller det hele for ‘metal-opera'» har nærmest gått som en farsott den siste tiden. Mye av det er bra, og en del er mindre bra. Italienske Ancient Knights, skapt av Andrea Atzori og Marcel Knight i 2018, er siste tilskudd i rekken av slike konsept og kvalitetsmessig havner det litt under pari.

Ikke det at musikken i seg selv er dårlig utført eller at låtmaterialet er amatørmessig; her trekkes det i poeng mye på grunn av antallet låter. Selv om albumet inneholder 10 sanger er 3 av dem tidligere utgitt. Da sitter man igjen med 7 sanger hvor 1 er en intro på nesten to minutter. Da snakker man vel nesten om en EP.

Men, når det er sagt; heller 6 låter av god kvalitet enn 12 låter hvor halvparten ikke holder mål.

Uansett, nok om antall låter. Musikalsk snakker vi her om melodiøs metal/power metal med neoklassiske tendenser. I slike prosjekt preges alltid låtene av de ulike vokalistene og Ancient Knights har ikke gått for noen smågutter/-jenter: Fabio Lione (Angra, ex-Rhapsody Of Fire), Roberto Tiranti (Labÿrinth), Elisa C. Martin (ex-Dark Moor) og Göran Edman (ex-Malmsteen). Med et slikt kaliber på vokalistene er mye gjort, og spesielt låtene med Elisa C. MartinProphecy Of The Magic Kingdom«) og Roberto TirantiThe Usurper«) skiller seg positivt ut.

Påvirkningen fra Rhapsody er ikke til å komme utenom og på tittelsporet «Camelot«, med Fabio Lione på vokal, er lekenheten til «The Village Of Dwarves» en god pekepinn på hva man kan vente seg.

Men, alt i alt er Camelot et neoklassisk metal-album, i samme gate som for eksempel Nikolo Kotzev’s Nostradamus. Det er lov å håpe på litt mer kjøtt på benet til neste gang; både i form av antall låter og hva selve musikken angår.

 


 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.