Almanac – Rush Of Death
Plateselskap: Nuclear Blast
Utgivelsesdato: 6. mars 2020

5/6

Another high quality release by Victor Smolski’s Almanac!

Rush Of Death er tittelen på Almanacs tredje utgivelse etter at gitarist Victor Smolski forlot Rage i 2015. Dette er altså et band som absolutt ikke ligger på latsiden når det gjelder låtskriving, men det skorter ikke på kvaliteten av den grunn.

Nå er ikke Almanac et hvilket som helst band heller, i hvert fall ikke hvis man tar bandsammensetningen i betraktning. Nevnte Smolski har tidligere spilt i Rage og Lingua Mortis Orchestra, den nyervervede vokalisten Frank Beck synger også i Gamma Ray, mens trommeslager Kevin Kott er også å finne i MasterPlan. I tillegg består bandet av vokalist Jeannette Marchewka (ex-Lingua Mortis Orchestra), vokalist Patrick Sühl (ex-Gun Barrel) og bassist Tim Rashid.

Rush Of Death er noe så uvanlig som et slags konseptalbum og nåtidens gladiatorer: nemlig racerbilførere (i følge Smolski i hvert fall). Nå har ikke jeg tatt meg tid til å studere tekstene på alle låtene, så rent personlig gjør ikke denne bakgrunnshistorien nevneverdig utbytte for min del, men konseptet er morsomt nok. Dessuten får man et lite innblikk i historien i sporene «Let The Show Begin» og «The Human Essence«, hvor en fortellerstemme tar oss med inn i bilsportverdenen.

Musikalsk går det også unna, i hvert fall på store deler av albumet. Rush Of Death viser låtskriveren Smolski fra sin beste side, med allsidighet og teft for de intrikate komposisjonene. Rush Of Death inneholder litt Rage og en dråpe Lingua Mortis Orchestra, men brorparten består av høykvalitets melodiøs metal som veldig få band kan matche.

Liker du bandets to foregående album vil du garantert også elske dette. Er dette nytt bekjentskap for deg, og du er i målgruppa (noe du mest sannsynlig er), vil du nok ikke angre på å ha brukt en times tid på dette albumet.

 


 

 1. Vil bare utrykke min beundring for jobben du gjør med denne siden. Som en enorm powermetal nerd selv – siden tidlig 90tall, så settes arbeidet ditt stor pris på.
  Personlig ser jeg veldig mot det nye albumet til britiske Dark forest, tror det blir en fremtidig klassiker innen heavy power sjangern.
  Uansett, keep it up and rock on metalbrother!

  • Hei! Takk for hyggelige ord; fint å høre at noen faktisk leser det jeg skriver…hehe!
   Og takk for tipset – har ikke hørt om Dark Forest tidligere, skal sjekke de ut.

 2. Det nye albumet til Dark forest skuffet meg ikke! Håper du sjekker det ut og kjører en anmeldelse. Riktignok ikke pur power, da det er en god porsjon heavy metal også. Minner mye om Maiden, spesielt vokalmessig.
  Keep it up og keep safe (i disse tider), er stadig innom her!

  • Skal sjekke ut albumet, men blir nok ingen anmeldelse dessverre ettersom jeg ikke har fått anmeldereksemplar fra plateselskapet. Må nok prioritere de albumene jeg har fått tilsendt, og det begynner å hope seg opp… Men som sagt; skal sjekke det ut:)
   Og supert at du er innom! Spre ordet og vask hendene;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.