Adrian Benegas – The Revenant
Plateselskap: Pride & Joy Music
Utgivelsesdato: 15. november 2019

8/10

With his debut album The Revenant, Adrian Benegas proves that he masters the full lenght format. And of course; it helps having Ralf Scheepers, Henning Basse and Herbie Langhans on vocals.

Adrian Benegas, mest kjent som grunnleggeren av det internasjonale metal-prosjektet Tragul, som til nå har gitt ut 8 singler, er nå aktuell med sitt første soloalbum.

Soloprosjektet startet med singelen «Servants Of The Death», med Ralf Scheepers (Primal Fear, ex-Gamma Ray) på vokal, men ble etter hvert utvidet til et helt album med 9 låter. Da ble det også plass til Henning Basse (Firewind), Herbie Langhans (Radiant, Avantasia) og Tragul-vokalist Zuberoa Aznárez.

Selv har jeg ikke hørt så altfor mye på Tragul til å kunne dra noen sammenligninger, men det er vel heller ikke noe stort poeng. Soloartisten Adrian Benegas byr derimot på en ganske så mørkt album, på enkelte partier får man assosiasjoner til black metal (Cradle Of Filth dukker opp i hodet mitt), uten at The Revenant kan legges i den kategorien. Albumet er atmosfærisk, aggressivt, melodiøst og variert; det er tydelig at Benegas ønsker mye – og han får også til mye.

Ved første gjennomlytting kan man få inntrykket av at Benegas gaper over for mye; det spriker litt i alle retninger og sjangerspredningen er stor. Men, etter hvert blir det tydeligere at det eksiterer en rød tråd gjennom det hele og at låtene passer fint sammen.

The Revenant byr på mye bra og de som gir albumet nok tid vil nok kunne høre det samme.

 


 

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.